
معافیت خواهر یا برادر معلول
مشمولان گرامی و همراه سایت نظام وظیفه در این مقاله در خصوص معافیت خواهر یا برادر معلول مطالبی نوشته ایم باید توجه داشته باشید که با توجه به فرمایشات رهبری با وجود دو معلول در خانه معافیت کفالت تعلق خواهد گرفت برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید تا شما عزیزان با خواندن این مقاله به پاسخ تمامی سوالات خود در این زمینه دست پیدا نمایید لذا در صورت دریافت اطلاعات بیشتر نیز میتوانید با سامانه صدای مشاور تماس حاصل نمایید....
,,,,,,,,,
"سامانه مشاوره تلفنی صدای مشاور "
برای تماس از کل کشور کافیست با تلفن ثابت و بدون گرفتن کد، با شماره 9099071613
تماس از 8صبح تا 12شب
حتی ایام تعطیل
,,,,,,,,,
معافیت كفالت شامل چه افرادی می شود؟
اگر مشمولی تك پسر باشد و بالای 18 سال سن داشته و سالم باشد می تواند كفیل پدرش شود و با استفاده از این قانون معاف شود، همچنین چنانچه پدری به سن بالای 59 سال و شروع شصت سالگی رسیده باشد به صرف شصت ساله شدنش یك فرزند پسرش معاف خواهد شد.
چنانچه پدری كمتر از 60 سال سن داشته باشد ولی بر اثر بیماری با تائید شورای پزشكی نیازمند مراقبت باشد فرزندش معاف می شود و اگر مادری فاقد همسر باشد (فوت یا طلاق) و تک پسر سالم بالای 18 سال داشته باشد فرزندش معاف خواهد شد.
همچنین اگر فردی خواهر یا برادر صغیر داشته باشد و پدرش هم فوت كرده باشد می تواند کفیل شود و بر اساس این قانون معاف شود.
اگر چنانچه فردی برادرش بیمار باشد و "همسر، پدر و فرزند" هم نداشته باشد می تواند كفیل برادرش شود می تواند معاف شود، همچنین اگر خواهری كه از سن 18 سالگی تا 24 سالگی به عقد كسی در نیامده و مجرد باشد و پدرش هم در قید حیات نباشد می تواند از معافیت استفاده نماید.
برای جد و جده به شرط اینکه فرزند دختر و پسر نداشته باشد و تنها نوه سالم بالای 18 سال داشته باشند این پسر می تواند معاف شود.
معافیت موارد خاص چه مواردی است؟
در بحث قانون جامع حمایت از معلولین اگر کسی پدر و مادرش معلول باشد و بهزیستی و شورای پزشکی نظام وظیفه تائید کنند یکی از فرزندان آن خانواده معاف می شود و اگر در این خانواده علاوه بر پدر و مادر 2 فرزند دیگر نیز معلول باشند یک فرزند دیگر آنها هم معاف می شود.
در بخش معافیت معلولین با توجه به عنایت مقام معظم رهبری، اگر در خانواده ای دو فرزند پسر بالای 18 سال باشد و دو معلول (چه خواهر یا برادر) این فرزند هم می تواند معاف شود.همچنین اگر کسانی که پدر یا مادرشان " 25 درصد جانبازی، 30 ماه سابقه جبهه، و 36 ماه سابقه آزادگی " داشته باشد می تواند یک فرزندش معاف شود.همچنین اگر با تلفیق موارد جانبازی، سابقه جبهه و آزادگی با هم منجر به 30 ماه شود فرزند خانواده معاف خواهد شد به عنوان مثال: اگر فردی 10 ماه خدمت جبهه و 20 درصد جانبازی داشته باشد با توجه به اینکه مجموع تلفیق موارد آن 30 ماه می شود فرد می تواند معاف شود.
معافیت کفالت خواهر معلول
افرادی که میخواهند معافیت کفالت خواهر معلول دریافت کنند میبایست شرایط و ضوابط خاصی را رعایت کنند . به طور کلی برای اخذ معافیت کفالت شرایطی مطرح میشود . از جمله این موارد میتوان به عدم غیبت فرد مشمول اشاره کرد . بنابراین فردی که بعد از رسیدن به سن مشمولیت غیبت کرده باشد ، نمیتواند برای اخذ معافیت کفالت اقدام کند .علاوه بر این ارائه ی درخواست برای هر کدام از انواع معافیت ها متفاوت میباشد . به طور مثال افرادی که برای معافیت کفالت برادر صغیر یا معلول اقدام میکنند ، باید مدارک مبنی بر بیماری برادر و همچنین نبودن هیچ سرپرست دیگری در خانواده را ارائه دهد
شرایط معافیت کفالت خواهر معلول
شرایط معافیت کفالت خواهر معلول از مهم ترین چالش هایی است که برای مشمولان متقاضی اخذ این نوع معافیت وجود دارد . گاه برخی افراد به دلیل عدم آگاهی از قوانینمعافیت نظام وظیفه ، موفق به اخذ معافیت نمیشوند ؛ در صورتی که تمام شرایط لازم برای معاف شدن را داشته اند . به همین دلیل سعی میکنیم به بررسی دقیق این موارد بپردازیم . همانطور که قبلا گفته شد یکی از مهم ترین شرایط معافیت کفالت خواهر معلول ، مانند سایر معافیت های کفالت ، نداشتن غیبت فرد مشمول میباشد . لذا به درخواست معافیت افرادی که غیبت کرده باشند ، رسیدگی نمیشود .
مگر اینکه بتوانند غیبت خود را موجه کنند . علاوه براین از جمله شرایط معافیت کفالت خواهر معلول این است که فرد مشمول تنها سرپرست زنده و توانمند خانواده باشد . که بتواند سرپرستی و تامین معاش خواهر معلول خود را عهده بگیرد .
تک پسر خانواده ای که حداقل سه فرزند دختر داشته باشد و پدر یا مادر ، مددجوی بهزیستی باشند نیز می تواند از این معافیت استفاده کند البته اعضای معلول خانواده که به واسطه آنها مشمول معاف می شود باید در خانواده نگهداری شوند و در صورتی که در مرکز یا محلی دیگر نگهداری شوند معافیت شامل حال مشمول نمی شود.
فرد چگونه می تواند برای معافیت اقدام کند؟
مدیرکل توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: در صورتیکه فردی دارای یکی از شرایط بالا باشد می تواند به بهزیستی شهرستان محل سکونت خود مراجعه و درخواست خود را ارائه کند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.صفاری فرد درباره چگونگی فرآیند رسیدگی به درخواست ها، گفت: پس از ارائه درخواست معافیت از سوی فرد به اداره بهزیستی شهرستان و در صورت واجد شرایط بودن وی ،مستندات مربوطه به بهزیستی استان ارسال شده و در شورای معافیت بهزیستی معلولیت فرد بررسی خواهد شد و در صورت تایید به اداره وظیفه عمومی استان معرفی می شود.
صفاری فرد در پاسخ به این سئوال که شدت معلولیت معلول برای رسیدگی به تقاضای معافیت چه اندازه باید باشد، افزود: در مورد اعضای معلول خانواده که معلولیت ذهنی داشته باشند پرونده معلول ذهنی متوسط هم مورد بررسی برای معافیت قرار می گیرد ولی در مورد معلولیت های دیگر حتما باید شدت معلولیت شدید وخیلی شدید باشد.
" عزیزان خواننده توجه داشته باشید که ما در مقالات خود آخرین اخبار سربازی را به اطلاع شما عزیزان میرسانیم "
ارتباط با سامانه صدای مشاور :تماس از تلفن ثابت سراسر ایران بدون گرفتن کد : 9099071613
پاسخگویی همه روزه از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل
در صورت عدم برقراری تماس به علت شلوغی خطوط چند بار تلاش نمایید
به امید روزهایی بهتر و آینده ای بدون پشیمانی از انتخاب های گذشته