شرایط تسهیلات سربازی دانش بنیان و معافیت سربازی 1401-1402
تاریخ : 1401/10/19       

شرایط تسهیلات سربازی دانش بنیان و معافیت سربازی 1401-1402

در این خبر از شرایط سربازی دانش بینیان، تسهیلات سربازی دانش بنیان در سال 1401-1402 و معافیت سربازی دانش بنیان و نحوه ثبت نام در سایت سربازی دانش بنیان مطلع می شوید. برای اینکه بدانید قوانین سربازی دانش بنیان چیست، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این خبر با ما همراه باشید. 

 

شرایط تسهیلات سربازی دانش بنیان

اما تسهیلات سربازی دانش بنیان چیست و چه شرایطی دارد؟ شرایط تسهیلات ویژه خدمت سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام شد. یک کارشناس نظام وظیفه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به بهانه روز سرباز با حضور در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی جزئیات تسهیلات امریه خدمت سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان را تشریح کرد.

  • کارشناس نظام وظیفه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در روز سرباز با حضور در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی جزئیات تسهیلات امریه خدمت سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان را تشریح کرد.
  • وی درباره افراد واجد شرایط استفاده از تسهیلات امریه خدمت سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: افراد کلیدی شاغل در شرکت‌های دانش‌بنیان که زمان سربازی آن‌ها فرا می‌رسد، می‌توانند از تسهیلات در نظر گرفته شده بهره‌مند شوند.
  • بر این اساس افرادی که بیش از یک سال از فارغ‌التحصیلی آن‌ها نگذشته باشد و بتوانند 80 امتیاز جدول فناورانه را کسب کنند، واجد شرایط بهره‌مندی از این تسهیلات خواهند بود.
  • این 80 امتیاز، بر اساس سوابق بیمه، میزان فروش شرکت، متاهل بودن افراد و سمت آن‌ها در داخل شرکت اعم از مدیرعامل، عضویت در هیئت مدیره یا عضویت در هیئت موسس شرکت دانش‌بنیان محاسبه می‌شود.
  • فرد متقاضی باید فارغ‌التحصیل مقاطع کارشناسی به بالا و دارای سابقه بیمه 6 ماهه پیوسته در شرکت دانش‌بنیان مدنظر باشد تا بتواند 80 امتیاز جدول فناورانه را کسب کند.

 

شرایط معافیت سربازی دانش بنیان چیست؟

کارشناس نظام وظیفه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مورد شرایط معافیت سربازی دانش بنیان شرح داد که افراد بعد از پایان تحصیل یک سال معافیت تحصیلی دارند که در این مدت می‌توانند ادامه تحصیل دهند یا برای خدمت سربازی مراجعه کنند. افرادی می‌توانند از تسهیلات امریه شرکت‌های دانش‌بنیان یا پروژه جایگزین خدمت استفاده کنند که از فارغ‌التحصیل شدن آن‌ها بیش از یک سال نگذشته باشد.

 

چه کسانی نمی توانند از تسهیلات سربازی دانش بنیان استفاده کنند

کارشناس نظام وظیفه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که چه افرادی نمی‌توانند از تسهیلات سربازی دانش بنیان استفاده کنند، بیان کرد:

  • افرادی که در شرکت‌های دانش‌بنیان نوع سوم فعالیت می‌کنند، نمی‌توانند از تسهیلات امریه برای شرکت‎‌های دانش‌بنیان استفاده کنند و فقط می‌توانند از پروژه جایگزین خدمت در دستگاه‌های دفاعی دولتی استفاده کنند. افرادی که بیش از یک سال از فارغ‌التحصیلی آنها گذشته یا به عبارتی دارای غیبت هستند نیز مشمول استفاده از این تسهیلات نمی‌شوند.
  • این کارشناس نظام وظیفه معاونت علمی در مورد شرایط تسهیلات سربازی دانش بنیان شرح داد: افرادی که در رشته‌های زیرمجموعه پزشکی تحصیل کرده‌اند نیز نمی‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند؛ بنابراین فقط افرادی که در شرکت‌های دانش‌بنیان نوع اول و دوم فعالیت دارند، می‌توانند از تسهیلات امریه شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنند که تنها تفاوت آنها در نوع امتیازبندی است. شرکت‌های دانش‌بنیان نوع اول از 15 امتیاز بیشتر برخوردارند.

 

شرایط سربازی دانش بنیان چیست؟

کارشناس نظام وظیفه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مورد شرایط سربازی دانش بنیان، توضیحات کامل ارائه کرد:

  • وی، در مورد شرایط سربازی دانش بنیان که برای شرکت‌های دانش‌بنیان متقاضی استفاده از این تسهیلات در نظر گرفته شده است، این چنین تشریح کرد که: برای شرکت‌های دانش‌بنیانی که می‌خواهند از این تسهیلات استفاده کنند نیز شرایطی در نظر گرفته شده است. این شرکت باید دارای اظهارنامه مالیاتی بالای 100 میلیون تومان یا لیست معاملات فصلی بالای 50 میلیون تومان یا اینکه لیست بیمه 20 نفره باشد. شرکت‌های دانش‌بنیان متقاضی با داشتن یکی از این سه شرط می‌توانند یک نیروی سرباز جذب کنند و بر این اساس هر شرکت در هر سال شمسی 3 نیروی سرباز می‎‌تواند جذب کند.
  • کارشناس نظام وظیفه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به لزوم ثبت درخواست از سوی متقاضیان گفت: افراد متقاضی پس از اینکه 6 ماه به طور دائم و تمام در شرکت دانش‌بنیان متقاضی برای آنها بیمه ثبت شد، می‌توانند به سامانه prs.daneshbonyan.ir مراجعه کنند و در این سامانه ثبت‌نام اولیه را انجام دهند. در مرحله بعد طرح پیشنهادی یا پروپزالی را که قرار است در مدت 24 ماه خدمت سربازی انجام دهند، ارائه می‌کنند و بعد از آن درخواست خود را به کارتابل REG شرکت دانش‌بنیان ارسال می‌کنند. شرکت پس از بررسی‌های اولیه و تکمیل اطلاعات، درخواست متقاضی را برای سامانه معاونت علمی و فناوری ارسال می‌کند و فرایند امتیازبندی آغاز می‌شود.
  • ایشان، تمهیداتی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته است را در دو گروه طبقه‌بندی کرد و خاطرنشان کرد: تسهیلات سربازی در نظر گرفته شده شامل امریه برای شرکت‌های دانش‌بنیان و پروژه جایگزین خدمت در شرکت‌های دانش‌بنیان یا دستگاه‌های دفاعی کشوری خواهد شد. پروژه جایگزین خدمت سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان شامل افراد نخبه می‌شود. این افراد باید در مقطع کارشناسی به بالا فارغ‌التحصیل شده باشند و بیش از یک سال از فراغت از تحصیل آن‌ها نگذشته باشد. بهتر است افرادی که در مقطع کارشناسی ارشد به بالا فارغ‌التحصیل شده‌اند از این تسهیلات استفاده کنند تا بتوانند از امتیازات علمی و دانش‌آموختگی استفاده کنند.
  • وی در مورد شرایط سربازی دانش بنیان بیان کرد: بهتر است افرادی که می‌خواهند از این تسهیلات استفاده کنند در حوزه مرتبط با رشته تحصیلی خود فعالیت داشته باشند، اما اگر فردی برای مثال در رشته حسابداری تحصیل کرده باشد و علاوه بر این دوره‌های آموزشی برنامه‌نویسی و کدنویسی را گذرانده باشد و اکنون در شرکتی فعالیت داشته باشد که در زمینه برنامه‌نویسی کار می‌کند، می‌تواند با توجه به زمینه فعالیت شرکت، طرح پیشنهادی یا پروپزال خود را ارائه کند. داوران، حوزه طرح پیشنهادی را بررسی می‌کنند و اگر مشکل یا محدودیتی وجود نداشته باشد و داور تشخیص دهد که فرد مستعد گرفتن امریه است می‌تواند از این تسهیلات استفاده کند.
  • او درباره ویژگی‎‌های طرح پیشنهادی سربازی دانش بنیان از سوی متقاضیان استفاده از تسهیلات سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان توضیح داد: طرح پیشنهادی یا پروپزال حتما باید در راستای بهبود و ارتقای محصول شرکت دانش‌بنیان باشد. فردی که پروپزالی را ارائه می‌دهد باید ابتدا یک طرح کلی از محصول شرکت دانش‌بنیان را ارائه کند و در مرحله بعد مشکلات این محصول و اهداف در نظر گرفته برای ارتقای آن را بیان کند.

 

شرایط ثبت نام سربازی دانش بنیان

کارشناس نظام وظیفه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مورد شرایط ثبت نام سربازی دانش بنیان شرح داد:

  • این کارشناس، درباره تسهیلات پروژه جایگزین خدمت تصریح کرد: این تسهیلات شامل دو گروه می‌شود. در طرح پروژه جایگزین خدمت در شرکت‌های دانش‌بنیان که به شرکت‌های دانش‌بنیان نوع اول و دوم تعلق می‌گیرد، افراد متقاضی باید امتیاز قابل قبولی را به دست آورند. این افراد در سامانه sina.bmn.ir ثبت‌نام می‌کنند، امتیازبندی می‌شوند و براساس امتیاز فناورانه و دانش‌آموختگی و بررسی‌های بنیاد ملی نخبگان و دانشگاه دفاع ملی این افراد به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارجاع داده می‌شوند. بعد از آن باید پروژه‌ای که بابت آن پروپزالی را تعریف می‌کنند، ارائه دهند. زمان پروژه می‌تواند بر اساس برنامه زمان‌بندی شده برای اجرای آن بین 14 تا 19 ماه متغیر باشد.
  • وی در ادامه تصریح کرد: پروژه جایگزین خدمت در دستگاه‌های دفاعی دولتی به شرکت‎‌های دانش‎‌بنیان نوع سوم تعلق می‌گیرد. این شرکت‌ها در حقیقت واحد‌های خلاق مستعد دانش‌بنیان شدن هستند که در پارک‌های علم و فناوری مستقر و دارای مجوز واحد فناورانه هستند و می‌توانند از تسهیلات پروژه جایگزین خدمت در دستگاه‌های دفاعی دولتی استفاده کنند. افراد متقاضی استفاده از این تسهیلات بعد از انجام امتیازبندی به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‎‌شوند و پس از تصمیم‌گیری دانشگاه دفاع ملی به یکی از ارگان‌های نظامی کشور معرفی شده و پروژه جایگزین خدمت را در آن ارگان سپری می‌کنند که مدت زمان آن براساس برنامه زمان‌بندی در نظر گرفته برای پروپزال ارائه شده بین 14 تا 19 ماه متغیر خواهد بود و بعد از این مدت برای فرد کارت پایان خدمت صادر می‌شود.


مشاوره تلفنی
https://s-moshaver.com